AkciókCégbemutató
KompresszorokMikroszűrőkAdszorpciós szárítóHűtveszárítóElérhetőség


BEGA-hűtveszárítók

Térfogatáram 420-90.700 l/min. Motorteljesítmény 0,24-8,14 kW.


A BEGA hűtveszárítók a modern és gazdaságos préslevegőberendezések fontos alkotórészei, ugyanis kiküszöbölik a préslevegőben lévő zavaró nedvességet. Ez megakadályozza a rozsdásodást valamint a szerszámok üzemzavarát. A kompresszor belsejében végbemenő sűrítési folyamat során felmelegedett levegőt integrált közbenső- és utánhűtők hűtik vissza, így a nedvességnek egy bizonyos része már a kompresszorban kiválasztásra kerül. A kilépő levegő hőmérséklete azonban minden esetben a környezeti hőmérséklet felett van, így a préslevegő a fogyasztóhoz vezető úton továbbhűl. Ez további kondenzátum keletkezését jelenti. Ez a nedves préslevegő pl. festékszórásnál nem kívánatos buborékképződéshez vezet, por- és homokfúvásnál pedig fennáll a csomósodás veszélye. A vegyiparban, az élelmiszergyártásban, laboratóriumokban stb. a nedves levegő termeléskieséseket okozhat. A hűtveszárítók azonban megakadályozzák ezeket a negatív préslevegő tulajdonságokat és a zavarmentes gyártásfolyamatot biztosítják, valamint növelik a préslégszerszámok és a léghálózat élettartamát. A termelési költségek érezhető csökkenése jelent pozitív eredményt.


A BEGA préslevegő-hűtveszárítók működési elve

Préslevegő-hűtveszárítóink szíve egy hermetikusan lezárt hűtőaggregát, ami egy hűtőkompresszor segítségével a préslevegő hőmérsékletét annak harmatpontjára csökkenti. Ennél az eljárásnál a még fennmaradó nedvesség kondenzátum formájában kerül további kiválasztásra és elvezetésre. Ezen folyamat után a préslevegő egy speciális hőcserélőben továbbmelegszik, így aztán egy 20% alatti relatív nedvességtartalmat ér el.


A BEGA-minőség
A BEGA préslevegő-hűtveszárítók ISO 9001 szerint minősítettek. Mivel a hőátvitel a hűtőközeghez közvetlenül a levegőből történik,
A BEGA préslevegő-hűtveszárítók - szemben a hőtömeg-szárítókkal - szinkronban tudnak reagálni a szükséges levegőteljesítmény gyors változásaira és nincs szükségük hosszú előhűtési időkre. A speciális BEGA szabályzórendszer tartósan és pontosan beszabályozza a működést úgy, hogy a nyomásharmatpont-hőmérséklet állandóan az ISO 7183 szerinti határértéken belül legyen. A kondenzátum leválasztása egy acélhálós nagyteljesítményű szeparátoron keresztül megy végbe, és kívülre telepített kondenzátumelvezető pedig kiüríti a keletkezett kondenzátumot.


A BEGA-gazdaságosság
A teljesen hermetikus kompresszorok pontos méretezése alapján (a hőterhelésnek megfelelően) biztosítva van az alacsony áramfelhasználás. Ezen kívül minden modell fel van szerelve levegő-levegő hőcserélővel, amelyek előhűtik a belépő levegőt és utánmelegítik a kilépő levegőt, melynek következtében magas összhatásfok adódik. A forrógáz megkerülő-szelep, ami állandó párolgási nyomást biztosít és megakadályozza a felesleges kompresszor indulásokat és leállásokat, ezáltal jelentősen megnöveli az élettartamot.


A térfogatáram a kompresszor által leadott tiszta levegőre (20°C-os beszívott hőmérsékletnél, 1 bar-on) valamint a következő feltételekre vonatkozik: 7 bar túlnyomás, 3°C nyomásharmatpont- hőmérséklet és 25°C környezeti hőmérséklet. A fenti műszaki adatok az ISO 7183-on alapulnak. Az AT25-AT450 modellek R134a hűtőközeggel vannak feltöltve.

Az összes többi modell R22 hűtőközeggel működik. A szárítók az IP44 védelemnek felelnek meg. A max. standard-üzemnyomás a szárítókat illetően 16 bar túlnyomás (az AT540 modelltől 14 bar (ü)). A standard-feszültség az AT25-AT450 modellek esetén 230V~1/50Hz és a többi sorozatnál 230/400V~3/50Hz. Magasabb üzemnyomású és más feszültségű szárítók külön igény esetén rendelhetők.