AkciókCégbemutatóKompresszorokMikroszűrőkAdszorpciós szárítóHűtveszárítóElérhetőség


Préslevegő-adszorpciós-szárítók

A BEGA világviszonylatban a préslégtechnika egyik vezető beszállítója és többéves tapasztalattal rendelkezik a légkompresz-szorok és rokon termékek fejlesztésében, gyártásában és szállításában. A levegőszárítók új generációja ezeket a tapasztalatokat valamint a modern gyártó- és feldolgozóipar különböző követel-ményeinek mélyreható ismereteit tükrözik vissza.

Miért kell megtisztítani a préslevegőt?
A víz káros és korróziós tulajdonságai jól ismertek. Egy hagyományos kompresszort elhagyó levegő telítve van vízgőzzel és ezenkívül tartalmazhat kis mennyiségű olaj- és szennyeződésrészecskéket. Ha ez a korrodáló elegy a rendszerben marad, negatív hatást gyakorol a préslevegővel működő berendezésekre ill. felesleges termeléskieséshez, termékhibához és lecsökkent élettartamhoz vezet. Préslégszűrők az olaj- és szennyeződésrészecskéket, míg a préslevegőszárítók a vízgőzt távolítják el, mielőtt a levegő felhasználási helyére jut. A tiszta, száraz levegő meghosszabbítja a berendezések élettartamát, lecsökkenti a karbantartási költségeket és fokozza a megbízhatóságot.

BEGA-préslevegőszárítók
A BEGA préslevegőszárítók a legmodernebb technikát hasznosítják, -40°C (standard) és -70°C (megfelelő szárítóméret esetén) nyomásharmatpontok. Egy jelentős előfeltétele az alkalmazási eseteknek, amelyek nagyon magas préslevegőminőségre vonatkozó követelményeket támasztanak. A préslevegőszárítók a nedvesség szárítóközegen keresztül történő adszorpciós elvén működnek.

A BEGA szárítók modern levegőszárítók, és koncepciójukban végbemenő fontos műszaki fejlődéseket tartalmaznak. Ezen egyszerű konstrukció alapja egy kétkamrás szárítóközegréteg, ami egy alumínium présöntött oszlopban található. Minden egyes oszlopban váltakozva kerül felhasználásra és regenerálásra két szárítóréteg. Két működési rendszer áll rendelkezésre. Ezek a szárítási módszerben ill. a szárítóközeg regenerálásában különböznek egymástól. A hidegregeneráló kivitelek (ADSD/ADXD) a már megszárított levegőnek egy bizonyos részét használják regeneráláshoz ill. az egyik kamra tartalmának szárításához. A melegregeneráló kiviteleknél (ADRD) elektromos félvezető-fűtőlapok kerülnek felhasználásra a szárítási folyamathoz. Ez kevesebb regenerációs levegőmenynyiség felhasználását teszi lehetővé. Az energiaszükséglet kisebb, mint a hidegregeneráló szárítóknál. A moduláris konstrukció teljes flexibilitást kínál telepítéskor, így az ügyfelek specifikus igényei teljes mértékben megvalósulhatnak.

Előnyök:
  Jó minőségű préslevegő
Mindig tiszta, olajmentes és száraz préslevegő.
  Véget vet a korróziónak
Megakadályozza a termékhibát és meghibásodást.
  Kompakt és könnyű
Az élenjáró moduláris konstrukció több mint félszer kisebb a hagyományos szárítóknál.
  Energiatakarékos
Maximális megtakarítás.
  Egyszerű és flexibilis installáció
Minimális helyigény.
  Egyszerű karbantartás
Lecsökkentett üzemszünetidők.
  Kisebb zajszint
Nagyon csendes működés.


Az adszorpciós szárítók teljesítményadatai
Térfogatáram 50-6850 l/min.

ADSD hidegregeneráló szárítók. 7 bar (ü)-on, +35°C-os belépő hőm.-nél a regen. levegő kb. 14%.

Végállásszárítók

Nyomásharmatpont -40°C

Tipikus felhasználási területek:
Pneumatikus mérő- és szabályzó rendszerek, tartályszellőztetés, gázelemző készülékek  és laborítóriumi műszerek. Külső felhasználók részére.

Tartály-anyag: alumínium. Betét-anyag: alu-ház, nemesacélszűrő. Töltet: molekuláris szűrő 4A. Átszámítási táblázat más üzemnyomásokra, lásd az erre vonatkozó külön prospektust!

Ezeknél a gépeknél az elő- és utánszűrők sorozatszerűek!

Feszültség
Hidegregenerálók (ADXD):
230V~1/50Hz                                               
Melegregenerálók (ADRD):
230/400V~3/50Hz               
Más feszültségek és frekvenciák külön kérésre!